Santa Coloma recharge basins

Designers: Lucia Vecchi, landscape architect, and Isabel Tomé, architect.
Collaborators: Ignasi Rincón, Duna Bellmunt, Sonia Guil, architecture students.
Project area: 54.600m2.
Budget: € 890,000 (ca.16 € / m2)
Client: Municipality of Santa Coloma de Cervelló, Barcelona.
Project done for the Metropolitan Area of Barcelona.
Year: 2011.

The project was commissioned as an environmental compensation for the impact of the construction of large basins, recharging the aquifer of the Llobregat river. The project guarantees the continuity of the track along the river, and proposes a green fringe of wetlands and tree plantations, as a buffer between the path and the recharge basins. The wetlands develop a differentiated riparian vegetation, like Phragmites australis, Scirpus, Salix, Populus alba.

///

El proyecto fue encargado como una compensación ambiental por el impacto de la construcción de grandes balsas de recarga del acuífero del río Llobregat. El proyecto garantiza la continuidad del camino a lo largo del río, y propone una franja verde de humedales y plantaciones de árboles, como un amortiguador entre camino y balsas de recarga. Los humedales desarrollan una vegetación de ribera diferenciada, como Phragmites australis, Scirpus, Salix, Populus alba.



Comments are closed.