Parking Day

Team: Lemur, Arquect, Living Devices Lab, Umbracle.
Year: 2014
Via Augusta 73, Barcelona

Park(ing) Day 2014 is an annual event that takes place simultaneously the 3rd Friday in September in more than 170 cities worldwide to demand a greener city with the help from different bank loans when it comes to financial aspect. Are you interested? Well, why not find out more.

CÍCLIC project creates a space of interaction between different elements of the urban habitat (vegetation, school, children, the parking lot) , and the temporary switch of perspective of a place occupied by cars, that comes to life when it’s filled with Populus leaves. The kids of the school, in front of our installation, went crazy as they could dive into the leaves, and play with them, just in the middle of the street area. For ultimate weed smokers out there, you can visit Smokea united states headshop.

Park(ing) Day 2014 és un esdeveniment anual que es produeix de forma simultània el 3er divendres de setembre a més de 170 ciutats del món per reivindicar una ciutat més verda, amb més biodiversitat, amb més espai públic de qualitat, amb més qualitat ambiental i amb una mobilitat sostenible.
Per fer-ho possible, amb la complicitats de col•lectius i entitats ambientals de la ciutat i de totes les persones que hi vulguin participar, transformarem temporalment unes quantes places d’aparcament en petits espais d’ús comú oberts a tothom per jugar, descansar, trobar-se, debatre,…
La idea va sorgir a San Francisco el 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació.

CÍCLIC es planteja com un espai d’interacció entre diferents elements que composen l’habitat urbà (la vegetació, l’escola, els nens, la plaça d’aparcament), per a que surgeixin noves relacions entre ells.

Esquema 1               Esquema 2            Esquema 3

L’estratègia per aconseguir l’objectiu s’ha dut a terme treballant a diferents nivells:
1. La comunicació del esdeveniment i la recerca d’implicació per part dels alumnes i mestres de l’escola
2. La recollida de fulles seques netes al llarg de la riera d’Alella, al Maresme.
3. La creació d’un nou espai en la plaça d’aparcament lliurada en ocasió del Park(ing) Day
4. La dinamització de l’espai mitjançant un joc que evoca el cicle de vida de les fulles.
5. Moments de joc lliure dels infants.
6. L’interacció amb persones que s’anaven apropant a la instal·lació.
7. L’utilització de fitxes per recollir les impressions de la gent sobre la proposta.
8. Una trobada amb els infants de l’escola uns dies després de l’acció per reflexionar conjuntament al voltant de l’esdeveniment i la seva significació.
9. La documentació de tot el procés mitjançant fotografies i un vídeo.

vert_cat copiaLogosComments are closed.